Reparatie uurwerk.

 

Antieke Klokken.

Voor het repareren of restaureren van antieke klokken heeft men veel kennis en vakmanschap nodig. Voor deze kennis bent u dan bij klokkenmaker Tanke aan het juiste a Wij repareren of restaureren alles in eigen werkplaats. Wij zorgen er dan ook voor, dat uw uurwerk zoveel mogelijk weer in originele staat gehouden wordt. Daarvoor moet je je kunnen verplaatsen in de gedachten van de uurwerkmaker die het zo gemaakt heeft en in wat hij bedoelde met de werking van het mechanisme. Je moet dus veel inzicht hebben in de techniek van het uurwerk. Dit is van groot belang, maar natuurlijk moet je ook de nodige verdere kennis hebben en dat heeft de klokkenmaker Frank Tanke zeker wel in huis! Ook voor kapotte raderen, rondsels, assen en lichters kunt u bij klokkenmaker Tanke terecht.

 

Moderne klokken.

Ook voor de moderne klokken bent u bij de klokkenmaker Tanke aan het juiste adres.Het voordeel van dit soort uurwerken is dat de onderdelen niet vaak opnieuw bijgemaakt hoeven te worden.Maar ook daar zijn uitzonderingen mogelijk.

 

Korte beschrijving Reparatie uurwerk.

Een klant brengt een klok met een gebroken veer, Als een veer stuk gaat of spontaan springt door bijvoorbeeld metaalmoeheid, dan kunnen er ook complicaties optreden zoals afgebroken tanden, afgebroken tappen, kapotte rondsels of palveren enz.Na demontage kan het uurwerk bekeken worden. En dan kan de juiste diagnose gesteld worden en bekeken worden wat de technische problemen zijn van het uurwerk.

En dan pas krijgt u een geheel verblijvend een offerte, zonder enige verplichting. Als u dan akkoord heeft gegeven voor de reparatie, kunnen wij het uurwerk reinigen. Dit gebeurt met een ultrasone trilling op een hoge frequentie met een speciale vloeistof. Daarna worden de raderen, tappen, assen en rondsels nagekeken en indien nodig vervangen. Dit gebeurt vaker bij een restauratie. Door slijtage kunnen de tapgaten te ruim zijn geworden en  Ook worden dan de slingerveer, veren en palveren vervangen, indien nodig. Op verzoek kan het uurwerk ook gepolijst worden!  Alles wordt dan weer opnieuw gemonteerd en afgesteld, zoals het slagwerk en het gaande werk. Het uurwerk wordt digitaal afgeregeld met een amplitude meter. En pas als alles goed werkt gaat het uurwerk weer in de kast of zijn behuizing.


 

Geluids fragment Ali Osram.
Reparatie van een koekkoeksklok.

Share our website